Historien

/En stilren lædertaske til en fornuftig pris. Mere er der ikke i det – og dog. Den palæstinensiske økonomi har det svært, og for at hindre en desperat situation i at eskalere er der brug for samhandel. En kristen teolog på studietur til jødernes hellige by ledte til salget af tasker fremstillet af muslimer. Forskellige religioner kan føre til konflikt; men også til nysgerrighed og fredelig sameksistens.

/En farverig sommer for nogle år siden studerede jeg i Jerusalem. På Vestbredden kom jeg i kontakt med en palæstinensisk familie fra Hebron, som gennem tre generationer har drevet en lille virksomhed, der fremstiller sandaler og tasker. Hebron er kendt for deres holdbare læderprodukter af gedeskind, så jeg købte en messenger-bag til min laptop. Det tænkte jeg ikke videre over og rejste tilbage til Danmark.

/Hjemme igen spurgte mine medstuderende, hvor jeg havde fundet sådan en taske. Da jeg ofte nok havde hørt ”hvor er den flot”, besluttede jeg at kontakte familien og forhøre mig om retten til at importere deres tasker til Danmark. Det bragte glæde, og efter et par besøg i Hebron kom en aftale i stand om en fair pris, kvalitetssikring, forsendelsesveje og eksporttilladelser. Det er nu blevet til HBRN.dk. Velkommen. ///